latinica  ћирилица
05/03/2015 |  21:37 | Аутор: СРНА

Сирија: Није било ваздушних напада

Међународна коалиција предвођена САД-ом није извела нападе у провинцији Идлиб на сјеверозападу Сирије у посљедња 24 часа, рекао је портпарол коалиције, након што се појавила информација да је у ваздушним нападима у тој области погинуо војни командант групе "Нусра фронт" Абу Хумам ал-Шами.
 - Фото: REUTERS
Фото: REUTERS

"У посљедња 24 сата нисмо извели ниједан ваздушни напад у радијусу од 300 километара од провинције Идлиб", рекао је неименовани извор.

Џихадистички извори рекли су раније Ројтерсу да је у ваздушном нападу међународне коалиције на сиријско крило Ал каиде, групу "Нусра фронт", у провинцији Идлиб, погинуо командант те групе Абу Хумам ал-Шами.

Напад се догодио док је у току био састанак групе "Нусра фронт" на високом нивоу у граду Салкин, у близини границе са Турском.

Ал Шами је један од највише рангираних убијених припадника ове групе од њеног оснивања 2012. године, а познато је да се борио у Авганистану, Ираку и Сирији.

"Нусра фронт" бори се против побуњеника у Сирији које помаже Запад. Ова група заузела је велике територије и натјерала побуњенике да одбаце оружје чиме је консолидовала своју власт на сјеверу Сирије.