latinica  ћирилица
27/03/2015 |  09:23 | Аутор: Агенције

Дачић: У влади нема спорова

Први потпредсједник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је синоћ да у владајућој коалицији нема идеолошких спорова и да ова влада ради успјешно на реализацији стратешких циљева у које вјерује, а то је добробит Србије.
Ивица Дачић - Фото: B92
Ивица ДачићФото: B92

"Ми вјерујемо у циљеве. Ова влада ради успјешно на реализацији тих циљева. Ова влада није имала проблеме због спољне политике, имала је похвале", рекао је Дачић гостујући на РТС и додао да суштинских спорова у владајућој коалицији нема.

На питање да ли вјерује да ће остати у влади ако буде реконструкције у априлу, Дачић одговара да је то питање за премијера Александра Вучића.

"Да сам ја премијер, на мјесту министра спољних послова увијек бих имао човјека који је мој најближи сарадник и коме вјерујем. У том смислу на њему је да види да ли ми вјерује, јер ја другачију политику од његове не могу имати као министар спољних послова", каже Дачић.

Он је истакао да је на промоцији ове владе урађено много и да је данас међународни положај земље потпуно другачији него прије десетак година.

"Ја вјерујем у циљеве које је ова влада себи поставила - да Србији буде боље и да ту шансу не треба пропустити. Вјероваћу и ако не будем у влади", истакао је он.

Говорећи о ситуацији у Социјалистичкој партији Србије, Дачић каже да је присутан отпор реформама, али да је вријеме да се "отворе врата" за људе који се досад нису активно бавили политиком.

Он је поновио да влада још није донијела одлуку о кандидату за генералног секретара УН и најавио да ће наредних мјесеци бити именовано 20 нових амбасадора, као и да ће услиједити велика реформа министарства спољних послова.

Дачић је истакао да Србија води политику војне неутралности и да се њен однос према НАТО након потписивања споразума ИПАП није промијенио.

Србија не жели да буде чланица НАТО, али жели што боље односе с Алијансом која је свуда око нас, навео је он.