latinica  ћирилица
28/03/2015 |  08:31 | Аутор: ТАНЈУГ

Овације за мјузикл "Мама Миа!" на Теразијама

У Позоришту на Теразијама синоћ је са великим успјехом премијерно изведен свјетски хит мјузикл "Мама Миа!", на музику шведске групе АБА, у режији Југа Радивојевића.

Одушевљена публика аплаудирала је готово послије сваке нумере, а на крају, послије два и по сата одличне забаве, приредила овације бројним извођачима тог спектакла пуног позитивне енергије, емоција и хумора.

На поклон су изашли и чланови ауторске екипе, као и словеначки копродуцент представе Јуре Франко, некадашњи скијашки шампион. Његова компанија Проспот д.о.о. откупила је права за извођење мјузикла у региону, а прва верзија урађена је у Београду.

Раскошна и маштовита представа ангажовала је око 150 домаћих глумаца, пјевача, играча, музичара.
Ауторски тим чине Најра Крвавац Перишин (превод), Слободан Обрадовић (драматург), Милан Недељковић (оркестратор, диригент), Весна Шоуц (диригент), Мојца Хорват (кореографија), Бојана Никитовић (костим), Александар Денић (сценографија), Радован Кнежевић (лектор).

Улоге играју: Јелена Јовичић, Милена Живановић и Ива Стефановић, у равноправној алтернацији, Слободан Стефановић, Владан Савић, Драган Вујић Вујке, Жарко Степанов, Ивана Кнежевић, Душица Новаковић, Иван Заблаћански, Бојана Рачић, Барбара Милованов,Љјубиша Динчић, Душан Шида, уз балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама.

Представа са 30 хитова групе АБА није само музичка ревија, него интересантна прича ауторке Катарине Џонсон, која се дешава у Грчкој пред вјенчање, а теме су љубав, породица, пријатељство.

Прије представе првак Позоришта на Теразијама Драган Вујић прочитао је поруку коју је поводом Свјетског дана позоришта упутио пољски редитељ Кшиштоф Варликовски, а која се по традицији чита 27. марта у театрима широм свијета.