latinica  ћирилица
28/03/2015 |  10:16 | Аутор: СРНА

Бањалука учесник акције "Сат за нашу планету"

Град Бањалука прикључиће се данас највећој глобалној волонтерској акцији "Сат за нашу планету", којом се указује на неопходност борбе против климатских промјена.
Сат за планету Земљу - Фото: СРНА
Сат за планету ЗемљуФото: СРНА

У оквиру ове акције вечерас ће на јавним институцијама, пословним зградама и знаменитим грађевинама у градовима широм свијета од 20.30 часова по локалном времену бити искључена свјетла на један час.

У Бањалуци ће вечерас од 20.30 до 21.30 часова бити искључена свјетла на зградама Градске управе и Културног центра Бански двор, затим у Музичком павиљону Парка "Петар Кочић", као и на објектима Музеја савремене умјетности Републике Српске, "Пошта Српске" и "Електрокрајине".

На сат времена биће искључена и јавна расвјета у Улици Веселина Маслеше и у дијелу Улице краља Петра Првог Карађорђевића.

Ову акцију већ година организује Свјетски фонд за природу с циљем да се упути снажна порука да је могуће нешто предузети по питању ублажавања климатских промјена и очувања природних ресурса.

Акција "Сат за нашу планету" први пут је на глобалном нивоу одржана 2008. године, док је прошле године надмашила рекорд по броју учесника, јер је обиљежена у 160 земаља у више од 7.000 градова.