latinica  ћирилица
29/03/2015 |  10:53 | Аутор: СРНА

Ђурић: Албанци избјегавају договоре из Брисела

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да Београд, када је ријеч о заједници српских општина /ЗСО/, неће прихватити ништа мање од договореног у Бриселу.
Марко Ђурић - Фото: РТРС
Марко ЂурићФото: РТРС

Поводом изјаве министра за евроинтеграције самопроглашеног Косова Бекима Чолакуа да се српско признање самопроглашеног Косова подрзумијева и да ЗСО неће имати извршна овлашћења, Ђурић каже да се албанским политичарима, умјесто нормализације односа и стварања заједнице, стално привиђа признање, које се никада неће десити.

"Чолаку се прави да не зна, оно што зна сваки чобанин у најудаљенијем селу на Косову да Србија неће признати Косово", рекао је Ђурић за београдске медије.

Он је оцијенио да сталним провокацијама о статусу и избјегавањем договореног у Бриселу, Чолаку и други албански представници желе да доведу у питање процес нормализације односа, чиме наносе штету грађанима Косова и Метохије, којима је доста хушкања на мржњу и подјеле.

"Чолакуов режим није независан од међународне заједнице, нити од нас у Београду, а неће бити независан ни од новог међународног суда за ратне злочине ОВК, у чијем ће оснивању, уверен сам, и сами пуни среће учествовати", рекао је Ђурић.