latinica  ћирилица
29/03/2015 |  11:02 | Аутор: СРНА

Звезда организује камп у Угљевику

Кошаркашки клуб "Црвена звезда - Телеком" из Београда заинтересован је за организацију кошаркашког кампа у општини Угљевик у љето и зиму наредне године, рекао је директор београдске спортске гимназије црвено-бијелих Дејан Игњатовић.

Након састанка са начелником општине Угљевик Василијем Перићем и тренером Кошаркашког клуба "Рудар" Милорадом Јовичићем, Игњатовић је рекао да је разговарано о потенцијалној сарадњи, која би била базирана на организацију кошарашког кампа.

Перић је навео да је сарадња општине Угљевик и Кошаркашког клуба "Црвена звезда - Телеком" у интересу младих из цијеле Републике Српске и БиХ.

"Учинићемо све да обезбиједимо потребне предуслове за организовање оваквог кампа, с циљем да постане традиционалан и да Угљевик по томе буде препознатљив", рекао је Перић и додао да је због неопходно изградити спортску салу.

Он је напоменуо да општина Угљевик за текуће потребе спортиста годишње издвоји око 400.000 КМ, али да значајан дио средстава обезбиједи за изградњу спортске инфраструктуре.

"Ове године биће уложено више од милион КМ за завршетак изградње спортске дворане", рекао је Перић.

Тренер Кошаркашког клуба "Рудар" из Угљевика Милорад Јовичић изразио је задовољство данашњим састанком, посебно што Угљевик има шансу да стане у ред са свјетским и европским градовима у којима се организују овакви спортски кампови.

"Камп би био и добра прилика за развој спортског туризма", рекао је Јовичић.