latinica  ћирилица
29/03/2015 |  11:40 | Аутор: Агенције

Навијач који је погодио Акинфејева се извинио

Навијач репрезентације Црне Горе Лука Лазаревић (25) који се сумњичи за напад бакљом на голмана руске репрезентације тврди да није желио такав инцидент.

Лазаревић је објаснио да он није имао намјеру да бакљу баци на терен, него да је бакљу претходно "неко бацио" поред његове лијеве ноге.

"Пошто је прскала, савио сам се и да не би изгорјела мене и около присутне, инстинктивно сам је одбацио у правцу терена", испричао је Лазаревић полицији.

Лазаревић се извинио руском голману Игору Акинфејеву, руској и црногорској репрезентацији и "цијелој нацији".

Против Лазаревића, како је најављено, биће поднета кривична пријава за насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу.

У Црној Гори не престају реакције на прекид квалификационе утакмице између Црне Горе и Русије, а најчешће ријечи осуде поступка из публике су "срамота" и "брука".

Црногорска Управа за младе и спорт је оцијенила да ће 27. март, када је прекинут фудбалски меч у Подгорици, "остати уписан као највећи пораз црногорског спорта, његових љубитеља и поштовалаца".

"Овакве догађаје могуће је избјећи и превазићи једино синергијом најширих државних и спортских структура", пише у саопштењу Управе за младе и спорт Црне Горе.

Црна Гора од прије осам година има Закон о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама, али је општа оцјена да то није довољно.

"Закон је остао мртво слово на папиру", оцјена је у неким реакцијама.

Подсјећамо, фудбалска утакмица између црногорске и руске репрезентације прекинута први пут на самом почетку, када је бакља из публика погодила голмана Русије Акинфејева, послије чега се на продужетак чекало више од пола сата.

Публика је затим више пута упозорена да ће меч бити прекинут ако се догоди и најмањи инцидент. У 66. минуте игре, један од руских играча судији је пријавио да је на терен бачен новчић, што је био довољан разлог да се утакмица прекине.

Прекинута утакмица ће бити проглашена побједом Русије, резултатом 3:0, иако је до прекида резултат био 0:0.

Фудбалски савез Црне Горе, поред тога што је прекидом утакмице доживио велики ударац, страхује и од високе новчане казне УЕФА.