latinica  ћирилица
30/03/2015 |  08:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: СНС одлаже митинг у Новом Саду, не желимо немире

СНС не одустаје од најављеног митинга у Новом Саду, али се он неће одржати истог дана када и скуп ДС Бојана Пајтића, изјавио је премијер Србије Александар Вучић.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Он је у разговору за "Вечерње новости" поводом медијских спекулација да су напредњаци одлучили да се уопште не окупљају да би обиљаљежили годину дана рада Владе Србије, рекао да ће се митинг одржати али не 25. априла како је најављено и за када је и Пајтићева странка најавила "контрамитинг" у Београду.

"Ми ћемо одржати најављени скуп неког другог дана, а представницима бившег режима на републичком нивоу нећемо ускратити право на неодговорност коју већ свакодневно показују. Лично, као лидер највеће странке у Србији, немам намјеру да дијелим државу и народ. То ми не пада на памет", нагласио је Вучић.

Он је додао да Влада никада неће забранити нити ускратити право на слободно окупљање.

"У случају да се одржавју два митинга у исто вријеме, питање је да ли би могао да се обезбиједи мир. А мени су као лидеру највеће странке и премијеру мир и стабилност најважнији. Иначе, поставља се питање одакле новац Пајтићевој странци за организацију митинга, ако је свима познато да им је партијски рачун већ мјесецима у блокади", рекао је премијер Србије.

Вучић је још додао да СНС одлуком да помјери датум митинга којим ће обиљежити годину дана рада Владе не показује слабост већ снагу.

"Као нормални људи, не желимо да ни на који начин угрозимо стабилност у држави. Такође, не желимо да вјерујемо да је лидеру војвођанског режима Бојану Пајтићу изазивање нестабилности управо и циљ", закључио је Александар Вучић.