latinica  ћирилица
30/03/2015 |  09:02 | Аутор: Агенције

Ивановић: Девет бодова нас води у Француску

Репрезентација Србије мора да побиједи бар три од преостале четири утакмице ако жели да се пласира на Европско првенство, рекао је капитен Бранислав Ивановић.

"Мораћемо негдје да направимо брејк и на страни освојимо бодове. Циљ мора да нам буде девет бодова из преостале четири утакмице – то је минимум који би нам дао наду да можемо да се нађемо на Европском првенству", рекао је Ивановић.

Србија је у недјељу изгубила од Португала 2:1, чиме је знатно умањила шансе за пласман на Европско првенство у Француској.

"Неке ствари морамо много, много боље. Сада ћемо играти тешку утакмицу против Данске, у незгодној смо ситуацији, али тај дуел је за нас финале, додуше као што је била и са Португалом, али дефинитивно је да нам је сусрет са Данском посљедња шанса", указао је Ивановић.

Србија послије четири кола има један бод и претпосљедња је на табели Групе И квалификација, иза Португала са девет, и Данске и Албаније са седам бодова.

Ивановић је казао да се репрезентација уплашила на почетку сусрета са Португалом на стадиону Бенфике у Лисабону.

"У првом полувремену смо морали боље, били смо уплашени на почетку, ушли смо са превише поштовања према противнику. С друге стране, и они су имали велики респект према нама. Прво полувријеме није наше право лице, друго је било боље, али недовољно да би се освојили бодови", казао је Ивановић, "На полувремену смо знали да ћемо друго одиграти боље. Искористили смо шансу, постигли погодак, али примили други. То су све неке ствари које су за анализу, а видјећемо шта ћемо моћи да поправимо, шта морамо да поправимо", рекао је капитен.

Ивановић је додао да је недопустив начин на који је Србија примила погодак у Лисабону.

"Скок игра и прекиди су наша велика предност и требало би да нам буду добра страна, а ми већ четврту утакмицу примамо гол из прекида", јасан је Бане.

Србија ће у наредном колу квалификација играти у Копенхагену против Данске 13. јуна.