latinica  ћирилица
30/03/2015 |  18:28 | Аутор: СРНА

Подгорица: Лука Лазаревић пуштен да се брани са слободе

Подгоричанин Лука Лазаревић /25/, који је на самом почетку фудбалске утакмице између репрезентација Црне Горе и Русије бацио бакљу на терен и повриједио руског голмана, данас је након саслушања у Основном суду у Подгорици пуштен да се брани са слободе.

Судско вијеће одбило је захтјев Тужилаштва које је раније предложило да Лазаревићу буде одређен притвор због могућег бјекства.

Раније данас Основно државно тужилаштво поднијело је суду оптужни приједлог против Лазаревића због кривичног дјела насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу у стицају са кривичним дјелом лака тјелесна повреда.

"Окривљеном је стављено на терет да је у петак, 27. марта, у 20.46 за вријеме међународне фудбалске утакмице Црна Гора - Русија, на градском стадиону Под Горицом, са сјеверне трибине бацио на фудбалски терен запаљену бакљу у правцу голмана репрезентације Русије и погодио га у врат", саопштило је тужилаштво.

Лазаревић је руском голману Игору Акинфејеву нанио опекотине по врату првог степена. Он се у суботу предао полицији y пратњи адвоката.

Утакмица је у петак, након што је погођен Акинфејев, привремено прекинута, да би након новог инцидента и гађања са западне трибине у 67. минуту услиједио дефинитивни прекид.