latinica  ћирилица
31/03/2015 |  14:00 | Аутор: klix.ba

Нова зграда Фејсбука на крову има највећи парк на свијету

Компанија Фејсбук је добила нову зграду у Менло парку у Калифорнији коју краси велики парк направљен на крову.

Оснивач Фејсбука Марк Цукерберг је синоћ на свом профилу објавио фотографију новог сједишта у Калифорнији, уз опис да су жељели да направе савршен простор гдје би тимови Фејсбука могли радити.

"Жељели смо да наш простор направимо тако да имамо осјећај заједништва и везу између наших тимова као што имамо кроз наше услуге широм свијета. Да бисмо то постигли, дизајнирали смо највећи отворени спрат на свијету, односно, једну 'просторију' у којој могу боравити хиљаде људи. У парку постоји доста малих засебних простора гдје људи могу радити, а омогућили смо и лакшу комуникацију и сарадњу", стоји у опису фотографије.

На крову површине 37.000  квадратних метара направљене су стазе за шетњу, као и мале базе за одмор и рад. Цукербег је додао да је зграда једноставна и није неког посебног дизајна, што су и жељели да постигну.

"Желимо да наш простор изгледа као да су радови у току. Када уђете у наше зграде, желимо да имате осјећај колико је још остало да се уради у нашој мисији да повежемо свијет", додао је Цукерберг.