latinica  ћирилица
31/03/2015 |  18:28 | Аутор: СРНА

Вучић: Шешеља нећемо хапсити на препад

Премијер Србије Александар Вучић оцијенио је да су најновији притисци Хашког трибунала, који тражи повратак лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља у Хаг, политички, а не правни, те поручио да ће Влада Србије учинити све да очува политичку и економску стабилност земље и никога неће хапсити на препад.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је након сједнице Предсједништва Српске напредне странке, чији је лидер, рекао да је о одлуци Трибунала сазнао са сајта тог суда и да ће одлуку о евентуалном изручењу доносити на основу Шешељевог здравственог стања и "полако".

"Треба да утврдимо какво је његово здравље, како се то и даље креће, да видимо процедуру, полако", рекао је Вучић.

Он је нагласио да неће бити никаквог спектакуларног хапшења Шешеља и оцијенио да је најновија одлука Трибунала скандалозна.

"Мислим да је све оно што су урадили у овом случају скандалозно", рекао је Вучић.

Он је подсјетио да Хаг ништа није питао Београд када је одлучивао да Шешеља врати у Србију и поручио да на овом случају неће бити понижавана Србија.

"Нису људи џакови да их испоручујете и тражите када вам се прохте. Нека не очекују да клекнем и кажем, јој мили моји. Србија има свој национални понос који нико неће да гази", рекао је Вучић.

Он је констатовао да се испоставило да је министар за рад Србије Александар Вулин био у праву када је рекао да је Шешељ послат да дестабилизује власт у Србији.

"Сећате се да су га они спаковали и послали нам га. Прво су тражили да га шпијунирамо, да видимо где ће да једе, да спава", подсјетио је Вучић и додао да је Трибунал пуштањем Шешеља само Србији изазвао проблеме.

"Сад ћемо да видимо шта је то ново што траже од нас", рекао је српски премијер.

Вучић је најавио да ће СНС 17. априла одржати сједницу Главног одбора на којој ће разматрати актуелну политичку ситуацију и донијети најважније одлуке у свјетлу политичких притисака из Хашког трибунала и важних и тешких економских реформи.