latinica  ћирилица
31/03/2015 |  19:37 | Аутор: СРНА

Потврђена нова Влада Федерације БиХ

Посланици Представничког дома Парламента Федерације БиХ потврдили су данас нову Владу ФБиХ.

За потврђивање нове Владе ФБиХ гласало је 57 посланика, против су била 22, док је уздржано било пет посланика.

Нови премијер ФБиХ Фадил Новалић и министри су пред посланицима Представничког дома Парламента ФБиХ положили свечану заклетву, чиме је и службено почео да тече мандат нове федералне Владе.

Током расправе опозиција је критиковала експозе федералног премијера, истичући да ништа од оног што је предложено нема утемељење у буџету ФБиХ, као и да је сам процес формирања власти вођен неодговорно.

Салим Халиловић из Странке за БиХ је током расправе о експозеу премијера истакао да од формирања ФБиХ није виђен овај степен неповјерења међу партнерима који чине парламентарну већину.

"Забава је трајала два мјесеца и играли су се националног изјашњавања. Врло је тешко очекивати резултате с обзиром на показано неповјерење", рекао је Халиловић.

Махир Нуркановић из Савеза за бољу будућност /СББ/ упитао је Новалића да ли ће реформа тржишта рада значити и укидање категорије рада на неодређено вријеме.

Предсједник Клуба посланика СДП-а Елвир Карајбић је, између осталог, истакао да не вјерује да ће ова власт радити у интересу грађана ФБиХ, уколико се буде проводило оно што је Новалић предложио у експозеу.