latinica  ћирилица
01/04/2015 |  08:11 | Аутор: СРНА

Снијег пада преко превоја Хан Поглед

Снијега јутрос има преко превоја Хан Поглед на магистралном путу Власеница - Хан Пијесак, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Проходност већине путева у Српској и Федерацији БиХ је задовољавајућа, а због кише возачима се скреће пажњу на мокре и клизаве коловозе.

Због санације клизишта у мјесту Главичице, на магистралном путу Бијељина - Шепак, долазиће до прекида у одвијању саобраћаја. Данас ће то бити од 11.00 до 16.00 часова, а сутра од 8.00 до 15.00 часова.

На магистралном путу од Добоја према Станића Ријеци, граници са Федерацијом БиХ, данас ће од 13.30 до 14.00 часова повремено бити обустављан саобраћај код тунела према Станић Ријеци и на раскрсници прије тунела.

Због радова на магистралном путу Невесиње - Мостар, на дионици од ентитетске границе према Невесињу један, од данас до 20. маја на снази су привремене обуставе саобраћаја у трајању од 10 минута.

Почела је санација оштећења дионице магистралног пута од Брода на Дрини до Шћепан Поља, према граници са Црном Гором, због чега ће више пута у току дана саобраћај бити обустављан, али не дуже од 30 минута.

Предвиђено је да радови трају наредних 60 дана. Из АМС подсјећају да је на овој дионици на снази забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и за возила чија дужина прелази осам метара.

У приједорским насељима Пећани и Доња Пухарска почела је градња надвожњака преко жељезничке пруге и магистралног пута Приједор - Нови Град, због чега ће долазити до повремених обустава саобраћаја у зони градилишта.

Обустава ће бити вршена уз асистенцију полиције у трајању од 20 минута, на сваких сат времена.

Саобраћај ће бити потпуно обустављен и у Приједору, на дијелу Улице Меше Селимовића од раскрснице са Улицом војводе Путника до раскрснице са приступном улицом према новоизграђеним објектима уз жељезничку пругу.

Возила саобраћају једном коловозном траком због радова у мјесту Врбања, на дионици магистралног пута Бањалука - Челинац.

Саобраћај је и даље обустављен у мјесту Вриоци, на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица, а возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини.

Режим саобраћаја измијењен је на дионицама магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка гдје због изласка грађевинских машина и возила која су ангажована на градњи аутопута Бањалука - Добој долази до повремених обустава.

Због клизишта једном траком возила саобраћају на дионици магистралног пута Карановац - Угар, у мјесту Бочац, те регионалним путевима Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић.

Повремене получасове обуставе саобраћаја због деминирања биће на снази на регионалном путу од Шеварлија према Придјелу Горњем, на подручју града Добоја, од 8.00 до 16.00 часова, те на путном правцу Поље - Подновље, на локалитету Горњи Божиновци пет, од 9.00 до 15.00 часова.

Возачима се скреће пажња на могуће одроне на путним правцима Карановац - Кнежево - Угар, Бањалука - Црна Ријека - Јајце, Бањалука - Теслић, Мркоњић Град - Црна Ријека, Шипово - Стројице, Брод на Дрини - Добро Поље, Кула - Трново, Лапишница - Прача и Подроманија - Саставци.

Повећана је опасност од одрона и путевима Тузла - Бијељина, Бугојно - Нови Травник, Сарајево - Фоча, Јајце - Бањалука и Бихаћ - Босанска Крупа.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.