latinica  ћирилица
01/04/2015 |  09:16 | Аутор: Б92

Стојковић: Србија без вође на терену и жеље за побједом

Прослављени српски фудбалер Драган Стојковић рекао је да је код репрезентативаца наше земље био примијетан недостатак жеље у поразу од Португала.

"Орлови" су у Лисабону поражени са 2:1 и на половини квалификација за Европско првенство 2016. године држе претпосљедње мјесто на групи И са само једним бодом.

"Или су лоше вођени, или играју у лошем систему, или превише дефанзивно. Гледао сам утакмицу и све се видјело као на длану. Много сам се нервирао, јер је очигледан недостатак жеље у кључним моментима утакмице", рекао је Стојковић у интервјуу за "Вечерње новости".

Стојковић је истакао да би Србија у групи са селекцијама Данске, Португала, Албаније и Јерменије најмање требало да буде на другом мјесту.

"Више је него очигледно да немамо тим. Да нешто не штима у игри, али ни у припреми утакмица. Причао сам са неколико врхунских тренерских имена. Нико не може да вјерује да од оваквих појединаца ми не можемо да саставимо компактну репрезентацију", нагласио је популарни Пикси.

Легендарни фудбалер је истакао да је за њега невјероватно да лидери тима буду два бека – Бранислав Ивановић и Александар Коларов.

"Суштина је у сљедећем – репрезентација Србије мора да има лидера на терену који ће играти на средини терена, који ће бити креатор игре и који ће правити очигледну разлику када лопта крене ка нападачу, када треба да се направи нека добра акција", истакао је Стојковић.

На питање да ли има таквог у тиму Србије, Стојковић је рекао:

"Има! То би можда могао да буде мали Љајић. Али он још много мора да ради на себи. Да буде, спортски речено, безобразнији на терену. Све у свему, немамо вођу, а тако нам недостаје".

Стојковић је, такође, нагласио да нешто мора да се промијени и да култ репрезентације још није изгубљен.

"Очигледно је да је око репрезентације лоша атмосфера. Она се, наравно, поправља само добрим резултатима А тима. Понављам, много је разлога који су за дубоку анализу и за које објашњење немају ни најбољи свјетски стручњаци. Има спаса, ако се нешто под хитно промијени. Да видимо да ли је то тим, да ли је то систем игре, да ли је то промоција новог вође екипе. С које год стране да погледамо, то је, на моју велику жалост, очај", рекао је Стојковић.