latinica  ћирилица
01/04/2015 |  14:31 | Аутор: Агенције

Звезда у Каунас путује комплетна

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да ће његови играчи покушати да савладају Жалгирис, иако тај меч неће имати резултатски значај.

Звезда ће у петак гостовати Жалгирису у 13. колу Групе Е Топ16 фазе Евролиге и то у комплетном саставу.

Тренер "црвено-бијелих" је потврдио да ће са екипом у Каунас путовати и Маркус Вилијамс и Бранко Лазић.

"Без обзира на то што је утакмица са Жалгирисом без оптерећења када смо ми у питању, желимо да одиграмо добро и покушамо да дођемо до још једне побједе у Евролиги", рекао је Радоњић новинарима у Београду.

На утакмицу у Литванију путоваће ће и Бранко Лазић, који није играо дужи период, али и од недавно повријеђени Маркус Вилијамс.

"Очекујем да Вилијамс буде у конкуренцији, док ће Лазићу послије дуге паузе од 40 дана бити потребно вријеме да подигне ниво спреме", казао је тренер Звезде.

Када је ријеч о Лазићевој повреди, Радоњић је рекао да је Лазићева пауза због повреде дужа него што је то уобичајено јер није желио да га додатно оптерети, већ да га постепено враћа у тренинге.

"Жалгирис је бивши шампион Европе, савладао нас је у првој утакмици и ту недостатка мотивације не може да буде. Такмичарски ћемо прићи том дуелу, као и Металцу и Панатинаикосу после тога", рекао је Радоњић.

Он је додао да не очекује да дуго путовање у Каунас, а потом и гостовање у Ваљеву могу да утичу на екипу пред дуеле са Партизаном у полуфиналу Јадранске лиге.

"У оваквом ритму смо читаве сезоне и квалитетно смо реаговали. Можда не најбољом партијом. Јесте пут тежак, знали смо за њега и раније и не размишљамо превише о томе", рекао је тренер Звезде.

Утакмица у Каунасу игра се у петак од 18 часова и 45 минута.