latinica  ћирилица
01/04/2015 |  15:38 | Аутор: СРНА

Формирана радна група за подземну кабловску мрежу у Бањалуци

Потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић, представници неколико институција и компаније "М:тел" формирали су радну групу за реализацију изградње 143 километра подземне кабловске канализационе мреже на територији Бањалуке, вриједне 24 милиона КМ.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

 
Радна група формирана је на састанку Голићеве са градоначелником Бањалуке Слободаном Гаврановићем, републичким правобраниоцем Слободаном Радуљем, директором Републичке управе за геодетске и имовинско–правне послове Милошем Комљеновићем, те директором маркетинга "М:тела" Ђорђем Мишићем и директором за технику у овој компанији Миодрагом Војновићем.

Радна група је одмах по формирању направила оперативни план за стварање предуслова за реализацију овог пројекта, саопштено је из Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију.

На састанку је договорено да се наведене институције, у складу са својим надлежностима, ангажују да би се што скорије почело са реализацијом овог великог пројекта, које ће и граду Бањалуци донијети значајне користи.

Голићева је рекла да је неопходно залагање свих институција укључених у овај процес, с обзиром да је ријеч о пројекту у који "М:тел" улаже значајна средства и који ће и Граду омогућити не само финансијску корист од накнада, него и значајан напредак у техничко-технолошком сегменту који ће добити бесплатно.

Она је додала да је изградња кабловске мреже пословна шанса и за домаћу грађевинску оперативу.

На састанку је закључено да је потребно пронаћи јединствен модел који би омогућио изградњу кабловске канализације и био примјењив и у осталим општинама у Републици Српској, као и за друге оператере