latinica  ћирилица
06/04/2015 |  11:40 | Аутор: РТРС

X Factor Adria – трећа епизода донијела много занимљивих кандидата

У трећој епизоди X Factor Adria први је наступио Срђан Лазић из Ваљева, што је посебно обрадовало Жељка Јоксимовића. Његов земљак је оправдао велика очекивања и добио четири ДА.

Друга такмичарка, Моника, несрећна због надимка Хармоника, који је добила у средњој музичкој школи јер је свирала тај инструмент, прошла је даље. Жељко је био одушевљен Моником јер долази из Бијелог Поља, одакле је и његова мајка.

“Ако би Жељко тражио да развучем хармонику, и ако то значи да ћу да прођем, хоћу“, рекла је такмичарка.

“Да си сад изашла са хармоником и то рецимо, бијелом, и да си отпјевала нешто бравурозно, ја бих све урадио да ти стигнеш до тамо где си наумила да дођеш“, рекао је Жељко.

Моника се на то окренула публици и запитала “Има ли неко хармонику?“. “Какво је то умјетничко име, одмах си нас одушевила", прокоментарисао је Тончи.

Млада Моника је потом запјевала “Рашн рулет“ од Ријане, а на приједлог судија и један дио домаћице. Сасвим довољно за четири ДА.

“Није због локал патриотизма, није због хармонике, али кад сам чуо овај други украс, с тобом стварно може да се ради“, прокоментарисао је Жељко.

Сљедећи је био Лука. Сазнали смо да је напустио Загреб са 12 година, у Америци студирао руски језик и дипломатију и добио прилику да оде и у Санкт Петербург. Како живи свуда и нигдје, за себе је рекао да је глобални бескућник. Члан је прогресив метал бенда, а наступио је пјесмом чувене групе U2 “Desire“.

“Лука, не волим нешто Боно Вокса, али је пјевач мрак. Више си је занимљив визуелан начин него то што си пјевао, али видјећемо још“, рекао је Тончи.

“Интуитивно је био у стилу U2, стварно сам пазио да ли ће направити грешку, али није и зато ДА“, Масимо је био задовољан.
“Види, ако дођеш у моје руке, наћи ћеш се“, рекла је Александра, а Жељко додао: "И ја ти желим да дођеш у Александрине руке и дајем ти ДА“.

У овој епизоди љепоте није недостајало. Бела која наступа по клубовима, на раскошној сцени наступила је пјесмом Нине Бадрић “Дај да ноћас полудимо“.

Масимо је одмах јасно и гласно ставио лијепој певачици до знања да га није ни мало одушевила: “Знате како, нисте ви за музику“. Бела је одмах након тога напустила сцену. Жири је морао да испуни процедуру и пред празном бином сагласно дао НЕ.

Tinotende Majongwe из Сарајева, поријеклом из Зимбабвеа, такође је окушала срећу пред судијама. “Лијеп глас и све, али не можеш са том интонацијом“, Масимо је поново пресјекао и судије су сагласно дале НЕ.

Катарина Остојић из Смедерева која има 21 годину, обожава Црвену Звезду, а радила је као конобарица. Тај позив јој није пријао, гости нису увијек били пристојни, а имала је чак непријатну ситуацију и са колегом. Катарина каже да му је шљуснула чашу пива у лице и дала отказ. И да не успије у пјевању, конобарисање ће, каже, оставити далеко иза себе. Катарина је динамичан темперамент показала и на сцени изводећи “Блек кет“ од Џенет Џексон.

“Браво, врло си симпатична, драга, имаш контакт са публиком, мени је то било јако добро“, похвалио је Масимо. “Мене си подсјетила на младу Шер, с тим што она нија имала ту агресију, ти си готов производ“, рекао је Тончи. Изненадило их је што је ово њен први наступ, па су обојица дали ДА.

“Мени се није допао избор пјесме али је показао твој фантастичан контакт са публиком од самог старта“, рекао је Жељко и рекао НЕ. Александри се допало па је дала Катарини шансу са ДА.

Неке кандидаткиње пробудиле су Тончију сјећање на групу “Магазин“. Неке од њих неодољиво су га подсјетиле на младу Јелену Розгу, гласом, стасом и енергијом.

Дарија Срећковић из Београда, која има 25 година, завршила је дизајн и комуникологију, бави се интернационалним моделингом. Наравно, Фејсбук јој је помогао да окупи фанове. Ипак, моделинг никада није био приоритет, ове године бира промјену и стога је дошла у X Factor, да оствари мали сан из дјетињства. Отпјевала је нумеру “Билив“ од Шер, а потом специјално за Масима и Тончија пјесму групе “Магазин“.

“Ја сам слаб на љепоту, и шта ћу... мислим да имаш X Factor“, одмах је упутио комплимент Масимо и додао: “Мало си се погубила у пјесми... толико си опуштена и симпатична, волио бих да те видим у бoot campu“. “Сигурно је да има оних који боље пјевају од тебе, а оно што данас чини једну жену звијездом, ја мислим да имаш. Само ти треба наћи профил у који ћеш се ставити и што се мене тиче ДА“, рекао је Тончи.

И Александри се допала млада Београђанка: “Ти си прелијепа и имаш дивну енергију која нас је све купила и мени се јако допадаш“. “Дарија, ја ћу ти дати НЕ“ , прокоментарисао је Жељко са образложењем да то треба да јој буде подстицај да сљедећи пут буде боља.

Иво Јурић, који има 25 година, тенор, гитариста, млади таленат из Мостара наступио је са “Није љубав ствар“. Жељко је био веома задовољан, баш као и Александра: “Мислим да ћеш имати пуно обожаватељки“. Масимо је примијетио малу трему због које је Јурићев глас задрхтао и упутио ријечи охрабрења. Иво је прошао са четири ДА.

Марко Влаховић из Црне Горе одушевио је жири нумером Џоа Кокера “Ју кен лив јоур хет он“. “Види Марко, уопште ми није било свеједно да те слушам у овој пјесми, већ ми је заиграло и око и срце, да, да, јако лијепо“, прокоментарисала је Александра. Марко је добио четири ДА.

Хилдегард из Котора има 35 година. Већ се опробала на многим такмичењима тако да није имала трему, једино јој је тешко пао растанак од дјеце, али је вољна зарад снова, да се мало посвети себи. У једном тренутку се и расплакала јер је помислила на супруга за кога каже да јој је судбинска љубав. Услиједило је фатастично извођење чувене Џенис Џоплин “Piece of my heart“. Домаћица и мајка је одушевила жири.

“Можда је било мало више експресије, сигурно моћ гласа не прати снагу тих твојих покрета“, рекао је Тончи. “Пјевала си одлично, енергетски фантастично, верујем ти све што си урадила“, задовољан је био Жељко.

“Мени је јако пријала твоја енергија, браво“, похвалила ју је Александра. “Једва чекам да видим твоју физичку
трансформацију, мени си била апсолутни цунами!“ са одушевљењем је рекао Масимо. И наравно, четири ДА.

Још једна млада такмичарка оставила је без даха публику и жири. Елис Клијер из Пуле, раскошним гласом изазвала је опште одушевљење изводећи нумеру Сема Смита “Im not the only one“. Четири ДА било је сасвим логично.
“Публика је била омађијана“, прокоментарисао је Масимо. Жељко је посебно био одушевљен када је Елис рекла да обожава његове пјесме.

Тања и Владимир из Македоније, наступили су као група “Спарклес“ и како су рекли, не постоји шанса да се раздвоје. “Симпатични сте“, кратак је био Масимо. “Мало има карикатуре у вашем пјевању што ми се не допада. Није
вам то потребно јер сте одлични пјевачи“, савјетовала је Александра. “Ја волим претјеривање“, надовезао се Тончи. Македонски пар је прошао даље са три ДА.

Славиша и Дејан из Мркоњић Града пјевали су Тошетову пјесму “Магла на мом прозору“. Два пријатеља нису нажалост успјела да одушеве жири. Нису добили ниједан глас.

Анђеоски глас ДавидаТемелкова из Скопља оставио је снажан утисак на судије. Извео је нумеру “Киш фром а росе“, од Сеала. “Свијет је пун добрих пјевача и пун ми је куфер добрих пјевача, али ми је супер када ми је неки
глас специфичан, а твој глас је специфичан“, прокоментарисао је Тончи.

“Тиси згодан, млад, пун енергије, снаге и имаш стварно лијеп глас. Одабрао си фантастичну пјесму у којој си могао да покажеш све што знаш“, одушевљено је додао Масимо. Жељку се такође допала Давидова боја гласа која га је
асоцирала на певача Џона Логана. “Публику си зграбио већ на половини друге фразе“, похвалила је Александра. И наравно, четири ДА за Давида.

И за крај, још један феноменалан вокал! Антониа Плеско која има само 16 година, долази из Сплита, а осим пјевања бави се плесом и глумом. Играла је у неким мјузиклима, путовала у Амерку, тачније у Холивуд и каже да јој је сцена дом. Изабрала је пјесму “Natural woman“ од легендарне пjевачице Арете Френклин. Ова нумера није само Антонијина омиљена већ и
Александрина, која није крила одушевљење.

Сјајна боја гласа, дубока и моћна, уопште није осликала Антонијине младе године. “Браво, одувала си ме
од првог тона, феноменално", усхићена је била Александра. Судије су се oдмах усагласиле, Антониа је прошла даље.

Све детаљније информације можете пронаћи на сајту xfactoradria.com и на званичној Facebook страници www.facebook.com/XFactorAdria