latinica  ћирилица
17/04/2015 |  13:45 | Аутор: СРНА

Креативна радионица о Полкеовим радовима

У оквиру пратећег програма изложбе "Музика непознатог поријекла" умјетника Зигмара Полкеа, у организацији Гете институт БиХ, у Музеју савремене умјетности Републике Српске организована је креативна радионица "Питати и преиспитивати".
Музеј савремене умјетности Републике Српске - Фото: РТРС
Музеј савремене умјетности Републике СрпскеФото: РТРС

У радионици, чији је модератор еминентни професор Вибке Трунк из Њемачке, учествује више од 30 средњошколаца и студената, саопштено је из Музеја.

- Програм радионице подразумијева да кроз теоријске и практичне вјежбе полазници радионице учествују у преиспитивању и анализи значења изложених дјела Зигмара Полкеа, доприносећи настајању нових интерпретација стваралаштва овог значајног европског и свјетског умјетника - наводи се у саопштењу.

Учесници радионице позвани су на својеврстан дијалог са Полкеовим радовима и једно заједничко креирање процеса у којем ће писањем или цртањем изражавати своје утиске и промишљања о овој умјетности.

Резултати њиховог креативног процеса биће представљени у оквиру поставке изложбе и тиме понуђени публици и посјетиоцима Музеја као могућа тумачења и подстицаји за даље анализе Полкеовог дјела.