latinica  ћирилица
17/04/2015 |  15:33 | Аутор: СРНА

Сутра киша и захлађење

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује ново захлађење са кишом, а према вечери и са снијегом у планинама.
Облачно вријеме са кишом - Фото: илустрација
Облачно вријеме са кишомФото: илустрација

Ујутро ће преовладавати облачно са кишом, понегдје на истоку и са пљусковима, а током дана биће облачно са умјереном кишом у појединим мјестима, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.

Пљускови се очекују на југу, а према вечери снијег у планинама од запада до истока. Током ноћи на сјеверу се очекује дјелимично разведравање, али ће поново бити свјежије.

Јутарња температура ваздуха износиће од шест до 10, на планинама око четири, на југу 12 степени. Највиша дневна од осам до 13, на југу топлије, до 18 степени Целзијуса.

Према вечери и током ноћи температура ваздуха ће пасти у свим предјелима, па ће на планинама бити око минус два степена Целзијуса.

Престанак падавина очекује се у недјељу, са дневном температуром од седам до 14, на југу до 17 степени.

Према наводима Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно облачно вријеме са слабом кишом.

Вишеград је данас био најтоплији са температуром 24 степена Целзијусова, колико је било у 14.00 часова, а 22 степена измјерена су у Бијељини, Чапљини, Стоцу и Рудом, а 21 у Сребреници и Градачцу.

У Бањалуци, Мостару, Приједору, Фочи, Горажду и Санском Мосту измјерено је 20 степени, а у Требињу, Новом Граду, Бихаћу, Тузли, Рибнику и Билећи 19, док је степен ниже измјерено у Добоју, Неуму, Дрвару и Зеници.

У Бугојну и Јајцу било је 17 степени, Мркоњић Граду, Дринићу и Сарајеву 16, Гацку, Ливну, Невесињу 15, на Мраковици, Иван-седлу и у Калиновику 14, Купресу 13, на Хан Пијеску 11, Чемерну 10, а на Бјелашници два степена.