latinica  ћирилица
17/04/2015 |  19:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Јуниорке Србије боље од селекције Косова

Женска јуниорска репрезентација Србије савладала је селекцију Косова 40:12 (19:6) у првом мечу квалификација за Европско првенство, које се играју у Румунији.

Изабранице селектора Владимира Шимичића су током цијелог меча биле доминантније у односу на вршњакиње са Косова, а најефикаснија на утакмици била је Мина Петровић са осам голова, док су по четири постигле Александра Вукајловић и Теодора Здравковић.

Утакмица је одиграна без државних обиљежја, а сљедећи меч јуниорке Србије играју у суботу од 16 часова са Румунијом, док је у недјељу од 18 сати дуел са Словачком.

Двије најбоље селекције из групе оствариће пласман на Европско првенство у Шпанији, које ће ове године бити одржано од 23. јула до 02. августа.

Селектор Владимир Шимичић био је задовољан због убједљивог тријумфа, као и због тога што су његове играчице подијелиле минутажу.

"Била је веома битна утакмица за нас. Одиграли смо је под малим притиском, знамо сви шта је ова утакмица носила. Искористили смо је да бисмо прије свега пробали нове варијанте, које ћемо да одиграмо са Словачком. Пружио сам шансу свим играчицама како би све играле и осјетиле атмосферу", рекао је Шимичић.