latinica  ћирилица
18/04/2015 |  08:54 | Аутор: СРНА

Предсједништво Савеза логораша о оставци Дукића

Предсједништво Савеза логораша Републике Српске одржаће данас у Бањалуци ванредну сједницу на којој ће бити разматрана оставка Бранислава Дукића на функцију предсједника Савеза.
Савез логораша Републике Српске - Фото: СРНА
Савез логораша Републике СрпскеФото: СРНА

 
Ванредна сједница биће одржана у просторијама Савеза логораша Републике Српске у Бањалуци са почетком у 12.00 часова.

Предсједништво Борачке организације Републике Српске /БОРС/ донијело је 9. априла одлуку о престанку сарадње са Савезом логораша Републике Српске због, како су истакли, Дукићеве ратне прошлости.

Бранислав Дукић је 14. априла поднио неопозиву оставку на функцију предсједника Савеза логораша Републике Српске да би, како је навео, заштитио интегритет овог савеза.

"Свима који сматрају да су ме закулисним радњама елиминисали из Савеза логораша Републике Српске поручујем да нису успјели да омаловаже резултате мог рада у овом савезу, од личних свједочења у Хагу и прикупљања обимне документације и публицистичке грађе, до успостављања Савеза у респектабилно удружење од јавног интереса и значаја за Српску", рекао је Дукић.

Он каже да је одлуку Предсједништва БОРС-а о престанку сарадње са Савезом логораша објавио само портал БН телевизије, која је, како наводи, протеклих мјесеци водила бјесомучну харангу против њега и његовог поновног избора за предсједника Савеза логораша, саопштено је из овог савеза.

Он је навео да ће Савез логораша Републике Српске и даље пуним капацитетом и самостално наставити рад на програмским циљевима које је до сада више него успјешно извршавао, без обзира на све опструкције оних који би да га уклоне са јавне сцене.