latinica  ћирилица
18/04/2015 |  19:29 | Аутор: Агенције

Кијев објавио листу руских јединица на истоку Украјине

Начелник Генералштаба украјинске војске Виктор Муженко данас је по први пут саопштио листу неких руских војних јединица које се наводно боре на страни проруских снага на истоку Украјине.

"Јединице регуларне руске војске и даље су у Украјини. Ми имамо детаље о свим руским јединицама, гдје су распоређене, који су њихови бројеви и њихово оружје", рекао је Муженко у интервјуу који је објавило украјинско министарство одбране.

Муженко је навео имена 8. и 15. механизоване пешадијске бригаде, 331. ваздухопловног пука и 98. ваздухопловне дивизије из састава руске војске, пренио је АФП.

Начелник генералштаба украјинске војске је казао да има доказе да су руски војници учествовали у три борбе на истоку Украјине у фебруару, укључујући жестоку битку за град Дебаљцево, стратешки важно жељезничко чвориште, који је сада под контролом проруских снага.

Иако се примирје договорено 15. фебруара у Минску између владиних и проруских снага углавном поштује, изоловани сукоби су настављени на истоку Украјине.

Русија је у више наврата демантовала оптужбе Кијева и Запада да је слала војнике и оружје на исток Украјине, подсетила је француска агенција