latinica  ћирилица
26/04/2015 |  16:36 | Аутор: РТРС

У понедјељак топло, поподне киша

Топло вријеме и сутра ће се задржати у Републици Српској и Федерацији БиХ, а поподне се очекује киша.

Средином дана слаба киша прво ће почети да пада на крајњем западу, а током поподнева полако ће се ширити преко западних и јужних предјела. На истоку је слаба киша могућа увече и у ноћи, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће југо, ујутро ће бити слаб, током дана умјерен, а у Херцеговини и Крајини умјерен до јак вјетар.

Јутарња температура ваздуха од осам до 14, а највиша дневна од 20 до 26 степени Целзијусових. Свјежије ће бити у вишим предјелима.

Од уторка, према прогнози метеоролога, очекује се киша, а поподне и захлађење.

У првом дијелу дана више падавина биће на западу и југу, док ће на истоку и даље бити суво, повремено са сунчаним периодима и топлије. Поподне се падавине, уз захлађење, шире ка истоку. Увече и у ноћи на планинама је могућ и снијег.

Највиша температура ваздуха у већини предјела биће од 14 на западу до 24 степена на истоку. Касније поподне и увече температура ће опасти.

Свјежије вријеме задржаће се и у сриједу, када се очекује престанак падавина. Највиша дневна температура ваздуха од 11 до 16, на југу око 20 степени.

За четвртак метеролози предвиђају нестабилно вријеме са кишом и пљусковима праћеним грмљавином, али ће бити мало топлије. Највиша дневна температура ваздуха од 18 до 22 степена.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, у Херцеговини и у источним подручјима данас преовладава мало до умјерено облачно вријеме, а у осталим крајевима претежно облачно.

Највиша температура у 14.00 часова измјерена је у Вишеграду и Горажду - 25 степени, у Добоју 24 степена, а 23 у Бијељини, Бањалуци, Приједору, Српцу, Новом Граду, Санском Мосту Зворнику, Фочи, Рудом.

У Мостару, Неуму, Бихаћу, Рибнику, Градачцу, Сарајеву и Тузла измјерена су 22 степена, Сребреници, Мркоњић Граду, Шипову 21, Бугојну 20, на Сокоцу, у Требињу и Билећи 19, на Хан Пијеску, Иван-седлу, у Калиновику, Кнежеву, Невесињу и Ливну 17, а у Купресу 16 степени.

На Чемерну је било 14 степени, у Гацку 12, а на Бјелашници шест степени Целзијусових.