latinica  ћирилица
26/04/2015 |  18:18 | Аутор: РТС

Погодила предсједника мангом у главу па добила стан!

Једна жена је погодила предсједника Венецуеле Николаса Мадура у главу мангом, али његова реакција била је потпуно неочекивана – додијелио јој је стан!

Жени која је погодила предсједника Венецуеле Николаса Мадура мангом у главу, како би скренула пажњу на свој проблем са становањем, биће додијељен нови дом, пише британски Гардијан.

Мадуро се возио аутобусом кроз државу Арагва прошлог викенда. Возило се полако кретало кроз групу људи када је изненада воћка на којој је била порука „Ако можете, позовите ме“ полетела ка предсједнику и погодила га у главу, преноси Танјуг.

„Марлени Оливо је имала проблем са својом кућом. Званичници су је позвали. Није могла да вјерује да је истина... Одобрио сам стан за тебе, Марлени, у склопу Великог венецуеланског стамбеног пројекта“, рекао је на телевизији предсједник Мадуро.

Венецуелански предсједник, који је некад зарађивао возећи аутобус, држао је манго у руци и обећао да ће га појести.

 

Као и његов претходник, Уго Чавез, који је преминуо 2013. године, Мадуро добија бројне захтеве током својих путовања, иако је већина њих писана на папиру, наводи британски лист.

Попут Чавеза, Мадуро често лично додјељује куће, кухињске апарате или пензије Венецуеланцима са ниским примањима.

Међутим, у недостатку Чавезовог шарма и среће са цијенама нафте, популарност новог предсједника биљежи пад од момента када је преузео дужност.

Око 28,2 одсто Венецуеланаца одобрава његово вођење земље, према анкети коју је у априлу спровео Датаналисис, што је готово упола мање него када је постао предсједник.

Према истраживању, 45,8 одсто грађана намјерава да гласа за опозиционе кандидате на парламентарним изборима ове године, док 25 одсто подржава владајуће социјалисте.