latinica  ћирилица
26/04/2015 |  20:17 | Аутор: РТРС

Титов шевролет - непроцјењиво благо колекционара из Кнежева (ВИДЕО)

Правило да је најбољи аутомобил -нов аутомобил има изузетак. У возном парку Боре Ђенића из Кнежева неколико је популарних олдтајмера, који сигурно привлаче много више пажње него савремени аутомобили. Посебно, Титов шевроле.
Титов шевроле из 1972. године у власништву Боре Ђенића - Фото: Screenshot
Титов шевроле из 1972. године у власништву Боре ЂенићаФото: Screenshot

Фићо из 1969, амерички шевролеи и кадилак из седамдесет и неке. Сви ови олдтајмери налазе се у дворишту Боре Ђенића из Кнежева. У возном су стању, осим једног из 1972. који би ускоро требало да буде оспособљен за вожњу.

Историја овог аутомобила, Титовог шевролеа, је веома интересантна. Како каже власник, био је у Титовом возном парку, а служио је за превоз са аеродрома у Дубровнику до ловишта у Бугојну.

Боро каже да једва чека да овај 40-годишњи Американац поново буде у погону. До тада, често се улицама вози у старом кадилаку. Истиче да комфор ових олдтајмера и наших стандардних аутомобила не може да се пореди.

Док стандардни аутомобил на стотину километара троши око шест литара горива, ови олдтајмери чак пет пута више, каже Боро.

Тридесет литара, на примјер, од Кнежева до Бањалуке и назад за наш стандард тешко је и замислити. Али многи би вољели да су власници бар једног, па макар им били непокретна имовина.