latinica  ћирилица
27/04/2015 |  11:30 | Аутор: СРНА

Добој: Ухапшено пет лица због изнуде

Полиција у Добоју ухапсила је пет лица из тог града због изнуде од лица Ж.Т. који живи у алтернативном смјештају у добојском Дому пензионера, због дуга од 230 КМ.

Осумњичени Г.М, О.Т, Г.Ј, Б.М. и Н.Ђ. су у суботу, 25. априла поподне, ушли  у собу коју користи Ж.Т, при чему је Г.М. био наоружан пиштољем, а Н.Ђ. аутоматском пушком.

Из Центра јавне безбједности Добој саопштено је да је Г.М, пријетећи да ће употријебити пиштољ, тражио 100 КМ које му Ж.Т. дугује, а пријетње му је упућивао и Г.Ј. коме дугује 130 КМ.

"Оштећени није имао новац, па је његова дјевојка која се, такође, налазила у соби обезбиједила тражени износ новца", наводи се у саопштењу.

Приликом изласка из стана О.Т. је шаком више пута ударио Ж.Т. у главу и тијело нанијевши му повреде, а љекарска помоћ му је указана у добојској болници.

На основу наредбе Окружног суда Добој претресени су станови извршилаца, а у стану који као члан домаћинства користи Н.К. пронађен је оквир за аутоматску пушку и други предмети, док је у стану који користи О.Т. пронађено 228 сјеменки индијске конопље.

На травњаку у близини зграде у којој станује и гдје је лишен слободе Г.М. пронађен је и изузет пиштољ за који постоји основ сумње да је коришћен приликом извршења кривичног дјела, додаје се у саопштењу.

Након криминалистичке обраде, ухапшена лица јуче су, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, предата у надлежност Окружном тужилаштву Добој.

Након вјештачења пронађених сјеменки, против О.Т. биће предузете законом предвиђене мјере.