latinica  ћирилица
27/04/2015 |  11:42 | Аутор: СРНА

"Патковача" спремна за излетнике

Дервентско излетиште "Патковача" од 1. маја биће стављено на располагање излетницима, а у току је завршно чишћење и уређење, потврдио је директор Туристичке организације Дервента Дамир Кљајић
Дервентско излетиште Патковача - Фото: СРНА
Дервентско излетиште ПатковачаФото: СРНА

"Излетиште се чисти од смећа које се накупило током зимских мјесеци, крчи се и од корова и непотребног растиња, коси трава, уређују бунгалови. Биће посјечене суве и поломљене гране на стаблима багрема и врба, како током љета не би угрозили боравак гостију", рекао је Кљајић.

Он је додао да се на излетишту налазе три бунгалова у којима су смјештена по два лежаја, боравак у њима је камперског карактера, кошта 20 КМ дан, а заинтересовани за њих могу се јавити у Туристичку организацију.

Саша Богдан из Туристичке организације општине Дервента рекао је да је излетиште често на мети несавјесних грађана који уништавају његово зеленило и затрпавају га смећем.

Често су на мети и бунглови у које несавјесни грађани проваљују. "Молимо омладину да приликом боравка на излетишту `Патковача` смеће одлажу на предвиђена мјеста и да се придржавају правила боравка у природи", апелује Богдан.

У Туристичкој организацији кажу да приликом роштиљања није потребно сјећи стабла и уништавати зеленило, јер има насјечених дрва која се налазе на излетишту и могу се користити за ту сврху.