latinica  ћирилица
27/04/2015 |  11:58 | Аутор: Guardian

Стивен Хокинг као холограм: Бога нема, телепортуј ме Скоти!

Познати научник Стивен Хокинг појавио се на првом предавању о науци у Сиднејској кући опере и то у виду 3Д холограма.
 - Фото: Wikipedia
Фото: Wikipedia

Он је публици говорио о свом животу, проучавању космологије, али и направио неколико шаљивих осврта на актуелна дешавања, попут одласка једног од чланова бенда One Direction, пише Гардијан.

Он је на питање једне тинејџерке о томе шта мисли о одласку Заина Малика из популарног бенда рекао да је "коначно добио питање о важним стварима".

"Савјетујем свим младим дјевојкама којима је његов одлазак сломио срце да се посвете проучавању теоретске физике. Једног дана можда ће се пронаћи доказ постојања паралелних универзума. У том случају не би било немогуће да негдје ван нашег космоса постоји онај у ком је Заин и даље у One Direction", рекао је Хокинг.

Он је био мање предусретљив када је ријеч о питањима везаним за религију. На једно од питања о томе да ли сматра да постоји "натприродно" божанско биће, које је створило свемир, одговорио је кратко "не".

"Шта је Бог радио прије него што је створио свемир? Стварао је пакао за људе који постављају то питање", нашалио се.

Хокинг је поновио своја предвиђања да човјечанство не може опстати у наредних 1.000 година на Земљи.

Иначе, уз помоћ двије камере и Cisco Telepresence технологије, Хокинг је из своје куће у Кембриџу могао да се види као холограм, не само у Сиднеју, него и у Сан Хозеу у исто вријеме.

Предавање је окончао цитирајући капетана Кирка из "Звјезданих стаза": "Телепортуј ме, Скоти".