latinica  ћирилица
27/04/2015 |  15:29 | Аутор: СРНА

Србија: Хапшења због кријумчарења више од 200 миграната

Припадници МУП-а Србије, у сарадњи са Безбједносно-информативном агенцијом, ухапсили су 15 лица због сумње да су, као организована криминална група, за више од 200 миграната из Сирије, Ирака и Пакистана омогућавали недозвољени прелазак границе Бугарске и Србије, као и недозвољени транзит кроз Србију, ради илегалног одласка у земље ЕУ.

Осумњичени су приликом вршења криминалних дјела остваривали новчану корист до 1.000 евра по особи.

Због основа сумње да су као организована криминална група извршили кривично дјело недозвољен прелазак границе и кријумчарење људи, ухапшена су лица чији су иницијали Ј.Т. /32/, Д.М. /26/, И.В. /40/, Љ.Б. /24/, Д.М. /37/, Н.П. /27/, Д.П. /25/, А.С. /41/, И.Р. /45/, И.К. /34/, Г.А. /41/, Г.С. /34/, З.С. /55/, А.М. /43/, Н.А. /21/, саопштио је данас МУП.

Сумња се да Ј.Т. на територији Босилеграда, Врања, Владичиног Хана и Дољевца, оформио организовану криминалну групу, чији су чланови од почетка 2015. године до краја марта за више од 200 миграната из Сирије, Ирака и Пакистана, омогућавали недозвољени прелазак границе Бугарске и Србије, као и недозвољени транзит кроз Србију, ради даљег илегалног одласка у земље ЕУ.

Хапшења су извршена по налогу Тужилаштва за организован криминал, у оквиру активности на сузбијању кријумчарења људи, након вишемјесечне истраге.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити предати у даљу надлежност Тужилаштву за организовани криминал у Београду.

Припадници МУП-а Србије настављају рад на овом случају.