latinica  ћирилица
27/04/2015 |  15:44 | Аутор: СРНА

О унапређењу пословног амбијента

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић и министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић разговарали су са шефом Пројекта побољшања пословног окружења у БиХ Тариком Шаховићем о могућностима за сарадњу у наредном периоду, првенствено кроз унапређење пословног амбијента и инвестиционе климе у јединицама локалне самоуправе.
Министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић и министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић - Фото: СРНА
Министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић и министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла РешићФото: СРНА

Током састанка у Бањалуци са Шаховићем, представником Међународне финансијске корпорације /ИФЦ/, посебан нагласак био је на поједностављивању административних процедура ради лакшег оснивања и пословања привредних субјеката, наводи се у саопштењу из ресорног министарства.

"Досадашња сарадња са Међународном финансијском корпорацијом била је успјешна и надам се наставку те сарадње у интересу Владе Републике Српске, јединица локалне самоуправе и пословних субјеката", изјавио је Клокић.

Међународна финансијска корпорација /ИФЦ/ дио је групације Свјетске банке и од 2008. године помаже локалним властима у унапређењу пословне климе.