latinica  ћирилица
27/04/2015 |  19:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Либија: Петоро запослених на приватној телевизији нађено мртво

Петоро запослених на једној приватној либијској телевизији пронађени су мртви, осам мјесеци пошто су отети у источној Либији, после извјештавања о почетку рада новог сазива парламента, саопштио је портпарол либијске владе Хатем ал Ариби.
 - Фото: BBC
Фото: BBC

Он је изјавио за агенцију АП да су тијела пронађена у близини источног града Ел Баида, гдје се налази привремено сједиште либијске међународно признате владе и подсјетио да је група од петоро запослених на приватној телевизији Барка ТВ мрежа отето још у августу на путу за свој родни град Аџдабија пошто су медијски покривали почетак рада парламента у Тобруку.

Шести члан групе успио је да побјегне и избјегне отмицу, мада околности његовог бјекства ни данас нису разјашњене.

Од августа прошле године, Либија је запала у хаос. Престоницу Триполи су прошле године заузеле припадници милиција повезаних са исламистичким фракцијама и успоставили своју владу, док парламент легалне владе сада засједа у Тобруку, а нова Влада има сједиште у оближњој Ел Баиди.

На стотине хиљада људи је расељено, дипломатске мисије су напустиле престоницу и неколико градова је тешко оштећено, док су, усред хаоса, припадници Исламске државе направили чврсто упориште у градовима Дарна и Сирте.