latinica  ћирилица
27/04/2015 |  22:31 | Аутор: klix.ba

Звиздић: Напад на полицајца је напад на институције система

- Напад на полицајца је напад на институције система и то ничим не може бити оправдано, рекао је вечерас за ФТВ предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.
Денис Звиздић - Фото: СРНА
Денис ЗвиздићФото: СРНА

Звиздић је казао да полицајци заслужују поштовање јер свакодневно ризикују своје животе.

- Ово је једна ситуација из које морамо изаћи смирено и хладне главе. Ја позивам институције система да раде свој посао. Сигуран сам да ће БиХ и све институције знати одговорити на оваква дешавања, рекао је Звиздић.

Он је додао да је за сутра заказана ванредна сједница Савејта министара БиХ на којој ће бити донесени одређени закључци који ће обавезати органе да најхитније реагују у смиривању ситуације и откривању починилаца и мотива оваквог злочина.

Он је казао да је Зворник град у којем се вратио велики број повратника и да до сада није било проблема.

- Сада треба омогућити да људи тамо буду сигурни и да наставе живјети. Ово је тежак изазов, али ће институције система знати одговорити, казао је и додао да вечерашњи догађај говори да полицијске агенције морају имати активнију сарадњу и да ће се ићи на формирање једног тијела на нивоу БиХ.

Звиздић је рекао да ће се негативне посљедице осјетити, али "ћемо урадити све да се не дестабилизира позитиван политички ток и позитивна атмосфера".

Звиздић је најавио да ће сутра бити одржана ванредна сједница Савјета министара БиХ на којој ће бити донесени закључци и задужени надлежни органи да хитно дјелују и у смислу смиривања ситуације и откривању починилаца и мотива овог злочина.