latinica  ћирилица
27/04/2015 |  22:33 | Аутор: СРНА

Босић о нападу у Зворнику: Ситуација веома озбиљна

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Младен Босић изразио је забринутост због терористичког напада у Зворнику, наглашавајући да је ситуација у овом тренутку веома озбиљна.

"Треба предузети мјере на расвјетљавању овога што се данас десило у Зворнику и направити процјену шта може из свега даље да изаћи. На Колегијуму Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ затражићемо да се не одржава сједница у сриједу, јер сматрамо да не постоје услови за то", рекао је Босић новинарима у Источном Сарајеву, након састанка са предсједавајућим Предсједништва БиХ Младеном Иванићем и министром безбједности БиХ Драганом Мектићем.

Он је рекао да ће бити затражена одоговорност и информација шта се заиста дешавало.

Босић је запитао шта су урадиле институције које су добиле информацију да се спрема одређени терористички акт, наглашавајући да ће, уколико се ова ситуација не истјера на чистац, остати могућност нових терористичких напада на Републику Српску.

"Сматрамо да тероризам нема границу и да уколико се цијели регион не укључи у борбу против тероризма није могуће изаћи као побједник у борби са овим злом", нагласио је Босић.