latinica  ћирилица
27/04/2015 |  22:55 | Аутор: СРНА

Црнадак: Институције морају жестоко реаговати

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак оцијенио је вечерас да је терористички напад на полицијску станицу у Зворнику напад на Републику Српску и БиХ, те поручио да институције морају жестоко да реагују.
Игор Црнадак - Фото: СРНА
Игор ЦрнадакФото: СРНА

Он је истакао да је ријеч о критичној ситуацији у којој сви, на свим нивоима власти треба да покажу одлучност и опредјељење да се изборе са проблемом тероризма.

"Ово није питање једног инцидента, нити човјека који је ушао у полицијску станицу и почео пуцати. Ово је питање борбе против тероризма у овој земљи, борбе за будућност наредних генерација и једноставно моменат када треба да покажемо да ли су институције система, а систем чине и Република Српска и ниво БиХ, јаче од тероризма или нису", изјавио је Црнадак за Федералну телевизију.

Он је рекао да, као министар који долази из Репубике Српске, осјећа овај атак као директан напад на животе свих оних који живе у Српској.

Црнадак је потврдио да ће сутра бити одржана и ванредна сједница Предсједништва БиХ.

"Ово, осим свих других ружних конотација, долази у тренутку када је БиХ пред отварањем једне добре перспективе, пред једним оптимистичним временом, када су људи угледали неко `свјетло на крају тунела`", оцијенио је Црадак.

Истичући да имиџ БиХ није био сјајан ни прије овог напада, Црнадак је рекао да ће након напада у Зворнику тај имиџ бити на додатном тесту.

"Сама чињеница да се напад десио не значи нешто по имиџ БиХ, али ако реаговање не буде адекватно и ако не успијемо да покажемо да смо ми јачи од тероризма и носиоци тероризма онда ће имиџ бити додатно угрожен. Али, и то што ћемо губити имиџ биће најмањи проблем, јер ће животи свих људи који овдје живе бити угрожени", поручио је Црнадак.

У терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику који је вечерас извршио Нердин Ибрић из села Сапна убијен један полицајац, а двојица су рањена.

Нападач је ликвидиран приликом размјене ватре.

Припадник вехабијског покрета је уз поклич "Алаху екбер" око 19.00 часова упао у просторије полицијске станице и одмах почео да пуца из аутоматске пушке.