latinica  ћирилица
22/05/2015 |  15:25 | Аутор: СРНА

Османовић: Токић непожељан у Коњевић Пољу

Предсједник Скупштине општине Братунац Адил Османовић изјавио је Срни да данас није било окупљања испред православне цркве у Коњевић Пољу, које је најавио предсједник Бошњачког покрета за равноправност народа Сејфудин Токић, који је непожељан у овој средини
Празно двориште православне цркве у Коњевић Пољу-нико се није одазвао Токићевом позиву - Фото: СРНА
Празно двориште православне цркве у Коњевић Пољу-нико се није одазвао Токићевом позивуФото: СРНА

- У Коњевић Пољу није било нити ће бити окупљања, јер је Токић непожељан у овој мирној средини. То је један политички маргиналац који је мијењао странке и остао без ичије подршке, па по сваку цијену жели да скрене медијску пажњу и вратити се у јавност, изазивањем проблема у Братунцу и другим повратничким срединама, што неће бити дозвољено - рекао је Османовић.

Османовић каже да Токић у Коњевић Пољу нема нити ће имати присталица, те истиче да предсједник Бошњачког покрета за равноправност народа "нема подршку ни у родном Градачцу, а камоли на другим мјестима".

"Осуђујем његово дјеловање и такви нису потребни у Коњевић Пољу и Братунцу, гдје желимо да живимо нормално, градимо суживот и привучемо инвеститоре да би се отварала нова радна мјеста и побољшавао стандард грађана", рекао је Османовић.

Према његовим ријечима, Бошњаци из Коњевић Поља желе мирно да живе и не изазивају проблеме и због тога се данас нико није одазвао на Токићев позив, што показује колики углед ужива у овој средини.

- Овдје су непожељни сви који нарушавају мир и изазивају било који вид мржње и нетрпељивости - поручио је Османовић.

Он истиче да Токића добро познаје још док је био члан СДП-а БиХ и да је ријеч о "особи која говором мржње и шовинистичком реториком по сваку цијену жели да привуче пажњу, прикупи сљедбенике и изазивањем инцидената покуша се вратити у политички живот".

- Али, он је прошлост и све што чини само га још више удаљава од других - каже Османовић.

Окупљање Бошњака није било најављено братуначкој полицији, нити је данас између 12.00 и 13.00 часова било полиције у Коњевић Пољу, а плато испред цркве био је празан и нико се није одазвао на Токићев позив.

Како Срна сазнаје, до окупљања евентуалних Токићевих присталица није дошло данас ни у Власеници, што је он такође био најавио.

Предсједник Бошњачког покрета за равноправност народа Сејфудин Токић и још једна особа ухапшени су данас у Бањалуци, након што су у близини Скупштине града истакли заставу такозване Армије РБиХ, сазнаје Срна.

Токић је раније позвао Бошњаке да се 22. маја масовно окупе у Републици Српској под ратним заставама такозване Армије РБиХ уз паролу "Застава БиХ на сваком педљу наше државе".

Он је раније изјавио да је повод за истицање застава годишњица пријема БиХ у УН. "Дана 22. мај БиХ је примљена у УН. Масовно окупљање у ентитету Република Српска. Масовно доношење застава. Шетње, скупови, манифестације", навео је Токић у позиву.

Токић је на прошлогодишњим општим изборима био кандидат за предсједника Републике Српске.