latinica  ћирилица
23/05/2015 |  11:51 | Аутор: СРНА

Вучић-Пуповац: Јачати комуникацију и сарадњу

Премијер Србије Александар Вучић и предсједник Српског националног вијећа у Хрватској Милорад Пуповац сагласили су се данас у Београду, да је интензивирање комуникације и сарадње између влада Србије и Хрватске од пресудне важности за рјешавање свих отворених питања, укључујући она која се тичу положаја Срба у Хрватској.
Влада Србије - Фото: архив
Влада СрбијеФото: архив

Вучић и Пуповац су током разговора размијенили мишљење о положају Срба у Хрватској и начину на који Влада Србије може да допринесе његовом унапређењу, као и рјешавању тешкоћа с којима се Срби у Хрватској у сусрећу у посљедње вријеме.

Премијер Србије поново је истакао своју спремност, као и спремност Владе на пуну сарадњу са Владом Хрватске ради унапређења билатералних односа, као важне претпоставке за стабилност у цијелом региону.

- Србија је опредијељена да допринесе обнови поверења, дијалогу и сарадњи у региону, и посебно стабилности која се у посљедње вријеме суочава с озбиљним изазовима - нагласио је Вучић.

Пуповац је захвалио Вучићу за подршку за унапређење положаја Срба у Хрватској и за јасну опредијељеност Владе Србије за сарадњу са Владом Хрватске.