latinica  ћирилица
25/05/2015 |  14:28 | Аутор: СРНА

Чордаш: Грахову, Дрвару и Гламочу по 100.000 КМ

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш рекао је данас да је Програмом рјешавања проблема избјеглица, расељених лица и повратника у овој години предвиђено по 100.000 КМ за општине Грахово, Дрвар и Гламоч.
Давор Чордаш - Фото: СРНА
Давор ЧордашФото: СРНА

На састанку Чордаша са представницима регионалне канцеларије УНДП-а у Бихаћу Слободаном Тадићем и Вахидом Огрешевићем, те делегатом у Дому народа Парламента Федерације БиХ Славишом Михајловићем договорено је да у наредних неколико дана буде потписан меморандум о разумијевању на реализацији пројекта између Министарства за избјеглице и расељена лица, општине Дрвар и УНДП-а.

Чордаш је подсјетио да је на простору ових општина планирана изградња 70 станова у оквиру пројекта Реконструкције стамбеног фонда који се финансира из кредитних средстава Саудијског развојног фонда, и то 28 у Грахову, 22 у Гламочу и 20 у Дрвару, а укупна вриједност радова у ове три општине износи готово 1,7 милиона марака.

Посебна пажња током састанка посвећена је могућности реализације пројекта реконструкције дијела Дома здравља у Дрвару, за који је Михајловић рекао да би био најзначајнији пројекат Владе Републике Српске на простору Дрвара, саопштено је из Министарства за избјеглице и расељена лица Српске.

Из ресорног министарства напомињу да би овим пројектом била урађена реконструкција хируршког и гинеколошког одјељења, те шок собе, чиме би била значајно унапријеђена доступност здравствених услуга повратницима у Дрвар и друге општине Ливањског кантона.

Састанку су присуствовали помоћник министра Ненад Ђокић и шеф кабинета министра Драган Штрбац.