latinica  ћирилица
27/05/2015 |  15:08 | Аутор: СРНА

У четвртак без падавина и топлије

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити промјенљиво облачно и мало топлије вријеме, са сунчаним интервалима.
Прољеће - Фото: РТРС
ПрољећеФото: РТРС

Јутарња температура биће од пет до 10, на планинама један, а највиша дневна од 16 до 21, на југу до 24 степена Целзијусова.

Према прогнози Хидрометеоролошког завода Републике Српске, ујутро ће бити претежно суво вријеме, на сјеверу уз умјерену облачност, а од југозапада до југа сунчаније.

У централном планинском појасу и на истоку претежно облачно, а дуж котлина и по висоравнима магла и ниска облачност, што може условити повремено росуљу.

Током дана ће доћи до смањења облачности и биће више сунчаних интервала, на југозападу и југу сунчано, док ће само у централном планинском појасу и на истоку бити више облака и промјенљиво.

Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног и сјеверозападног смјера. У Херцеговини умјерено јака бура, која ће послије подне ослабити.

У Републици Српској и ФБиХ данас је претежно облачно вријеме са слабом кишом у централним, сјеверним и источним подручјима, док је у Херцеговини претежно ведро.

Температура у 14.00 часова: Бјелашница минус један, Хан Пијесак шест, Соколац осам, Гацко десет, Чемерно и Сребреница 11, Мраковица, Невесиње и Сарајево 12, Рудо 13, Мркоњић Град, Вишеград, Бијељина, Дрвар, Јајце, Тузла и Зворник 14, Бугојно и Ливно 15, Србац, Бихаћ и Добој 16, Нови Град, Приједор и Зеница 17, Билећа 18, Требиње 20, Мостару 21 и Неуму 22 степена Целзијусова.