latinica  ћирилица
27/05/2015 |  15:33 | Аутор: СРНА

СНСД: Босић и Тадић потчињени вољи Бакира Изетбеговића

Савез независних социјалдемократа саопштио је данас да "Младен Босић и Огњен Тадић, као вјечити губитници, умјесто да пред својим члановима и бирачима сносе одговорност, потпуно су се потчинили вољи Бакира Изетбеговића и пристали да буду давитељи Републике Српске".
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Из СНСД-а истичу да они настоје да мимо Устава Републике Српске и Дејтонског споразума, својим одлукама у Савјету министара и парламенту БиХ, угуше Републику Српску, сруше изборну вољу бирача у Републици Српској, а на том послу руководству СДС-а помаже онај дио међународне заједнице којој одговара што више хаоса на Балкану.

"Јавност се пита зашто Босић и остали посланици из 'савеза за фотеље', подржавају Шефика Џаферовића из СДА на челу парламента БиХ, а Џаферовић је за вријеме највећих злочина над Србима, био начелник полиције у Зеници која је била база муџахедина за њихове кољачке походе", наглашава се у саопштењу из СНСД-а и оцјењује да ће овакво руководство СДС-а убрзавати ритам издаје Републике Српске.

Из СНСД-а наводе да "губитници из такозваног Савеза за промјене, уствари 'савеза за фотеље' у Сарајеву, производе лажи и глупости од којих се не могу ни сами снаћи".

"Тако су данима трубили о пропасти скупштинске већине у Народној скупштини Републике Српске, а њима се осипа и мањина коју су имали. Коалиција Савеза независних социјалдемократа, Демократског народног савеза и његових партнера, те Социјалистичке партије, на изборима је добила 44 мандата, али је накнадном изборном манипулацијом оштећена за два мандата, па и таква је имала скупштинску већину", наводи се у саопштењу.

Из СНСД-а истичу да од приче да је Мићо Мићић, већ једном ногом премијер Републике Српске, па онда до краја године, користи имају само Младен Босић и Огњен Тадић. "Жалосно је што Мићо Мићић пристаје изигравати кловна Младена Босића", оцјењује се у саопштењу из СНСД-а.