latinica  ћирилица
27/05/2015 |  17:24 | Аутор: СРНА

Нови Град- Предузеће Депал успјешан извозник

Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске и општине Нови Град посјетили су данас предузеће за производњу палета Депал, у индустријској зони у Пољавницама код Новог Града.

Потпредсједник Скупштине општине Нови Град Селим Екић рекао је, након обиласка погона, да су након дужег периода у овој општини почеле озбиљније активности запошљавања.

- Надам се да ће ово предузеће бити позитиван примјер и за друге инвеститоре и да се овдје могу увјерити да је створена повољна пословна клима - истакао је Екић.

Депал од почетка ове године производи евро палете и тренутно запошљава 12 радника, а у току су припреме за пријем њих још 18.

Директор Дино Делић рекао је да је фирма друга у БиХ са сертификатом за производњу ове врсте палета. Према његовим ријечима, производи морају одговарати прописаним стандардима.

- Производња је за сада организована у једној смјени, а ускоро са пријемом нових радника биће двије смјене - рекао је Делић.

Предузеће сада производи између 10.000 и 20.000 палета мјесечно, а планирано је да до краја године производња буде 50.000 палета мјесечно. Производ се пласира на тржиште Италије и Аустрије.