latinica  ћирилица
27/05/2015 |  18:49 | Аутор: СРНА

Мехидић и Хасановић пуштени из притвора

Касим Мехидић и Авдулах Хасановић, осумњичени за врбовање Нердина Ибрића који је у терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику убио полицајца, а двојицу ранио, данас су уз мјере забране пуштени из притвора, потврдио је Мехидићев бранилац Сенад Дуповац.
Терористички напад у Зворнику - Фото: AP
Терористички напад у ЗворникуФото: AP

Дуповац је навео да је Мехидић, који је био у притвору у Бусовачи мјесец дана, данас изашао уз мјере које му забрањују напуштање мјеста боравка и забрану састајања са одређеним лицима.

"Мехидић је исказао вољу за сарадњом са Тужилаштвом, те је у свом исказу на сва њихова питања дао одговоре на неколико страница. Због тих околности Тужилаштво је предложило мјере забране, умјесто новог продужења притвора", рекао је Дуповац.

Мехидић и Хасановић ухапшени су 28. априла у акцији Агенције за истраге и заштиту БиХ због повезаности са терористичким нападом у Зворнику.

Полицајац Драган Ђурић убијен је 27. априла увече у терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику који је извршио Нердин Ибрић /24/ из села Сапна код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Ибрић, који је током напада узвикивао "Алаху екбер", ликвидиран је приликом размјене ватре са полицијом.