latinica  ћирилица
27/05/2015 |  21:47 | Аутор: СРНА

К.Митровица- Приведена тројица наоружаних албанских малољетника

Косовска полиција привела је вечерас тројицу малољетних Албанаца који су у сјеверном дијелу Косовске Митровице напали српске младиће, и код њих нашла један пиштољ и два ножа, изјавио је регионални командир полиције за сјевер Косова Ненад Ђурић, додавши да је брзом реакцијом полиције спријечен већи инцидент.

Судији за прекршаје приведени су младићи А.П. (16), А.Ш. (17) и В.Б. (16). Код њих су пронађени пиштољ, два ножа, заштитна маска, шал и застава такозване "велике Албаније".

Ђурић је изјавио да је до туче у којој су учестововали малољетници српске и албанске националности дошло око 18.15 часова у Улици Краља Петра и да је правовременом реакцијом полиције спријечен инцидент већих размјера.

У инциденту није било повријеђених, али су код приведених Албанаца пронађени пиштољ, два ножа и, како је Ђурић рекао, још неки предмети кривичног дјела.

Полиција упозорава да ће сви они који покушају да изазову нереде бити у томе осујећени, јер је на улицама сјеверне Косовске Митровице присутан већи број патрола.

Градоначелник Сјеверне Митровице Горан Ракић затражио је вечерас од Косовске полиције, Кфора и Еулекса да превентивним мјерама спријече било какве инциденте у том граду и дестабилизацију ситуације на сјеверу Косова.