latinica  ћирилица
28/05/2015 |  18:32 | Аутор: СРНА

Предложен притвор за ухапшене у акцији "Бајер"

Кантонално тужилаштво у Сарајеву поднијело је Кантоналном суду приједлог за одређивање једномјесечног притвора за девет лица ухапшених у акцији "Бајер" због сумње да су извршили злоупотребу положаја или овлаштења, пореску утају, кривотворење службених исправа и склапање штетних уговора.

Они су осумњичени да су на овај начин оштетили "Босналијек" Сарајево, буџет Федерације БиХ и буџет Кантона Сарајево за милионске износе.

Притвор је предложен за Едина Арсланагића, Шефика Ханџића, Хасана Шепу, Амара Арсланагића, Бојана Кебу, Самира Телибечировића, Аиду Селвић, Изета Арсланагића и Јасмину Шепо, саопштило је Кантонално тужилаштво.

Осумњичене су јуче на подручју Сарајева ухапсили припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ у акцији под кодним називом "Бајер" током које је претресено и више локација у вези са незаконитим активностима у предузећу "Босналијек".

Хапшење је извршено по налогу Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, а у сарадњи са МУП-ом Кантона Сарајево и Пореском управом Федерације БиХ.

Овој акцији претходила је вишемјесечна сложена криминалистичка истрага у оквиру које су документоване незаконите активности у фирми "Босналијек" Сарајево.

Лица су лишена слободе због постојања основане сумње да су као организована група од 2002. до 2012. године починили више кривичних дјела злоупотреба положаја или овлаштења, склапање штетних уговора, кривотворење службене исправе, пореска утаја и друго у својсту запослених у фирмама "Босналијек", "Брштаница" и "Карпе Дием", чије је сједиште у Сарајеву.