latinica  ћирилица
28/05/2015 |  18:58 | Аутор: СРНА

Вучић: Без помоћи Њемачке не би успјели

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да посјета њемачког савезног министра за економску сарадњу и развој Герда Милера представља "предворје" доласка канцелара Ангеле Меркел у Београд и оцијенио да Србија без подршке и помоћи Њемачке не би успјела у реформама које спроводи.
Герд Милер и Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Герд Милер и Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Он је на заједничкој конференцији за новинаре поручио да Србија има један стратешки циљ, а то је чланство у ЕУ, али да истовремено има коректну сарадњу са Русијом, баш као и Њемачка, преносе београдски медији.

"Желимо да имамо пристојне и добре односе са Русијом и у томе не видим ништа лоше, али ако је питање да ли Србија води балансирану политику, па ће да иде у савезе на истоку или савезе на западу, Србија има један стратешки циљ а то је чланство у ЕУ и мислим да је одговор Србије о том питању потпуно јасан", рекао је Вучић.

Он је потврдио да је са Милером разговарао о проблемима миграција и положају Рома у Србији који су најчешћи тражиоци азила у Њемачкој.

"Србија не прави дискриминацију и спремна је да побољша положај Рома. Желимо да они желе да раде, да им помогнемо у школовању проналажењу посла, да научимо од Немаца како да побољшаамо њихову позицију, али то није лак задатак за нас. Понекад и онај коме желите да помогнете то мора стварно да жели и да помогне вама", рекао је Вучић.