latinica  ћирилица
28/05/2015 |  20:19 | Аутор: РТРС

Представнички дом: Осуђен терористички напад у Зворнику (ВИДЕО)

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ усвојио је вечерас закључак којим се осуђује терористички напад на Полицијску станицу у Зворнику и убиство полицајца и изражава саучешће породици убијеног.
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ   (Фото: Феђа Крвавац) - Фото: klix.ba
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ (Фото: Феђа Крвавац)Фото: klix.ba

Прихваћен је приједлог Колегијума Представничког дома да сви закључци из данас обављене расправе, Информација Савјета министара БиХ о нападу на Полицијску станицу у Зворнику, те о недавном привођењу људи на простору Републике Српске и стенограм упуте на разматрање Заједничкој комисији за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ да сачини приједлог закључака и упути их Представничком дому на усвајање.

Представнички дом није прихватио приједлог посланика СНСД-а Николе Шпирића за допуну дневног реда 11. сједнице Представничког дома тачком која гласи: "Информација Савјета министара БиХ о терористичком нападу у Зворнику".

Шпирић је на прошлој сједници Представничког дома предложио да у дневни ред буде уврштен извјештај о терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику, оцијенивши да се тражењем збирног извјештаја о нападу у Зворнику и акцији "Рубен" која је потом услиједила у Републици Српској шаље лоша порука.

"Тражењем збирних извјештаја пријети опасност да ова институција прерасте у колијевку за његовање тероризма и терористичких акција", рекао је Шпирић, образлажући свој приједлог.

Он је истакао да осуда тероризма тражи политички консензус, а да се одлагањем расправе и тражењем збирних извјештаја онима који се баве тероризмом шаље порука да се наставе бавити тиме.