latinica  ћирилица
28/05/2015 |  21:02 | Аутор: РТРС

Тибодо добио отказ у Булсима

Том Тибодо више није тренер НБА лигаша Чикаго Булса, саопштио је генерални менаџер екипе Гар Форман.
Том Тибодо (ФОТО: chicagobulls.ru) -
Том Тибодо (ФОТО: chicagobulls.ru)

Тибодо је добио је отказ пошто је његова екипа ове сезоне заустављена у полуфиналу Источне конференције НБА плеј-офа од стране Кливленда, пренио је Б92.

"Чикаго Булси имају огромну историју великих успјеха – како на паркету, тако и ван њега. Када је Том ангажован 2010. он је био прави избор за наш тим и систем који смо његовали у том тренутку, а током посљедњих пет година тим је постигао одређене успјехе са Томом на клупи. Али, с обизром да смо гледали унапријед, сагледавши комплетну ситуацију, одлучили смо се за овакав потез како би наша организација могла да настави да расте и напредује. Вјерујемо да је оваква промјена била потребна. Дани као овај су изузетно тешки, али да бисмо наше циљеве и били одговорни према навијачима морали смо да се одлучимо за овакав корак. Захвални смо на свему што је Том Тибодо пружио Булсима и желимо му све најбоље у будућности", рекао је Форман.

Прије ангажмана у редовима Чикага, Тибодо је 21 годину био помоћни тренер у неколико тимова НБА лиге, укључујући Бостон, Њујорк и Сан Антонио.