latinica  ћирилица
29/05/2015 |  11:35 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Пензије неће бити смањене

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас да реформски процеси Владе Српске неће ићи на штету пензионера, те истакао да пензије неће бити смањење и да ће се редовност исплате поштовати.
Предсједник НСРС Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Предсједник НСРС Недељко ЧубриловићФото: СРНА

"То је оно што интересује људе и иза чега ће стајати Влада и већина у Народној скупштини Републике Српске", рекао је Чубриловић у Теслићу у паузи редовне годишње сједнице скупштине Удружења пензионера Републике Српске.

Чубриловић је истакао да Влада Српске са социјалним партнерима треба да усагласи поједине ставове у условима када постоји притисак страног фактора, који жели да се усвајају европски стандарди, и када се треба прилагодити постојећем привредном амбијенту.

Он је изразио наду да ће се у догледно вријеме ситуација окренути у корист пензионера, подсјетивши да је за Фонд ПИО прошле године издвојено више од 41 милион марака, али да то, нажалост, није битно утицало на стандард ове популације.

Чубриловић је навео да Влада Републике Српске и све институције треба да поклоне посебну пажњу пензионерима, који су имали доста разумијевања, дали велики допринос за стварање Српске и учествовали у креирању укупне политике.

Данашњој скупштини Удружења пензионера Републике Српске присуствују министри рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић и здравља и социјалне заштите Драган Богданић.