latinica  ћирилица
29/05/2015 |  14:11 | Аутор: Агенције

Дојава о бомби прекинула конгрес ФИФА

Током засједања конгреса ФИФА у Цириху, на којем се бира нови предсједник, дошло је до пријетњи бомбом, потврдила је швајцарска полиција.
Дојавом о бомби прекинут конгрес - Фото: nezavisne novine
Дојавом о бомби прекинут конгресФото: nezavisne novine

Власти су око 11 часова обавијештене о пријетњи бомбом, каже Марко Кортеси, портпарол полиције, пише Н1.

Локални новинари јављају да су били принуђени да напусте зграду.

Полиција је на лицу мјеста. Ускоро се очекује званично саопштење, а остаје нејасно да ли ће се конгрес наставити.

 

УЕФА бојкотује СП 2018. ако Блатер побиједи?

Предсједник Фудбалске асоцијације Енглеске Грег Дајк најавио је могућ бојкот Мундијала у Русији 2018. ако Сеп Блатер остане предсјединик ФИФА.

У петак су на програму избори у ФИФА. Поред Блатера, кандидат је јордански принц Али бин ал-Хусеин, који има подршку УЕФА.

"Ако Блатер буде реизабран, онда би бојкот могао да буде тема. Енглеској би тада била потребна подршка свих УЕФА савеза како би то имало значај. Не би било сврхе да се повуче само Енглеска, или још 2-3 земље, а остали да остану", рекао је Дајк.

Дајк је ипак увјерен да Блатер не може да добије изборе након скандала када су ухапшени високи званичници ФИФА, који су осумњичени за корупцију.

Резултати избора на 65. конгресу ФИФА требало би да буду познати око 17 часова. За избор је потребна двотрећинска већина од 209 гласова у првом кругу, или проста у другом.

Блатер: Криза због Русије и Катара

Предсједник ФИФА Сеп Блатер рекао је на 65. конгресу да је коријен кризе организације у избору Русије и Катара за домаћине предстојећа два Свјетска првенства.

Блатер, који се данас бори за пети мандат на челу ФИФА, истакао је у вези са корупцијским скандалом да су за њега одговорни појединци, а не организација.

"Да су друге двије земље извучене из коверте, а не Русија и Катар, мислим да ових проблема не би било. Не можемо да кажемо шта би се догодило да је избор био другачији", рекао је Блатер.