latinica  ћирилица
29/05/2015 |  14:56 | Аутор: СРНА

У суботу сунчано, могући локални пљускови

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити претежно сунчано вријеме, а послијеподне се очекује умјерен развој облачности који може условити слабе краткотрајне локалне пљускове у Крајини, те западним и централним подручјима, саопштили су метеоролози.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

У Републици Српској јутро ће бити прохладно и претежно ведро. На сјеверу и истоку око ријека и по котлинама биће честе сумаглице и магле. Током дана биће претежно сунчано и топлије вријеме.

Касније поподне на југоистоку очекује се умјерен развој облака, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Најнижа јутарња температура биће између пет и десет степени Целзијуса, на југу од 10 до 14 степени. Највиша дневна температура углавном између 22 и 27 степени, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 3, Чемерно и Хан Пијесак 14, Калиновик 15, Иван-седло 16, Соколац, Гацко и Мраковица 17, Сребреница и Невесиње 18, Градачац и Сарајево 19, Бијељина, Добој, Горажде, Неум, Требиње, Тузла, Дринић, Фоча, Мркоњић Град, Рудо, Србац и Зворник 20, Бугојно, Билећа, Шипово, Вишеград и Јајце 21, Бањалука, Ливно, Приједор, Сански Мост, Нови Град Рибник и Зеница 22, Бихаћ, Дрвар и Столац 23 и Мостар 26 степени Целзијуса.